5 tajemství krásy italských žen, které fungují


Jaké je tajemství nadčasové krásy? V tomto článku najdete vše, u čeho Italky jako Sophia Loren, Monica Bellucci, Anna Magnani nebo Virna Lisi dokázaly, že to vážně funguje. Jedna věc je jistá – italský životní styl těmto herečkám rozhodně sluší.
Italské ženy si předávají své rituály z generace na generaci. A výsledek? Klasická krása, která jim lichotí v každém věku.
Voňavé, svěží a plné chuti banner
Krásná a přirozená žena, italská krása

Přinášíme vám několik tipů, které jsme v se naučili v Itálii: 

1. Barevná strava

Potted rosemary sitting on a wooden table
Výživná a zdravá italská strava

Říká se, že pleť je oknem do vašeho zažívání a že zdravé zažívání se projevuje čistou pletí.

Italové věří, že je prospěšné jíst různorodé jídlo, skutečné jídlo z kvalitních surovin, které jsou pokud možno čerstvé a lokální. Výsledkem je strava bohatá na prospěšné vitamíny, minerály a antioxidanty, která podporuje husté vlasy a bezchybnou pleť.

Olympijská krasobruslařka Carolina Kostner v rozhovoru pro Elle Italia uvedla: „Jím všechno vyváženě. A hodně poslouchám své tělo.“

Středomořská strava je pestrobarevná. Začněte tedy myslet jako Italové a jezte barvy duhy: olivový olej, cukety, lilky, rajčata, červené pomeranče, broskve a pistácie… máte opravdu mnoho možností. A není třeba si odpírat těstoviny, zmrzlinu, víno nebo tiramisu – prostě jen jezte všeho s mírou. Sofia Loren kdysi řekla: „za všechno, co vidíte, vděčím špagetám.“

2. Zdravá dávka sluníčka

Voňavé, svěží a plné chuti banner
Slunce, přátelé a zábava

Italové milují slunce. V srpnu, kdy je v Itálii hlavní sezóna, se Italové vydávají na své krásné pláže, aby mohli odpočívat na slunci.

U většiny věcí v životě je důležitá zdravá míra. A když se jedná o načerpání vitamínu D, Italové dobře vědí, kdy se přesunout do stínu. Abyste měli pokožku zářivou jako z pláže, nechoďte do solária a raději běžte ven. Namažte se důkladně opalovacím krémem a chraňte si oči módními slunečními brýlemi. A venku stačí být jen chvíli a už jste opálení jako o dovolené.

3. Méně je více

Italský make-up je jednoduchý a bezúdržbový. Krása totiž není jen o tom, abyste vypadali dobře, ale také abyste se dobře cítili.

Monica Bellucci prozradila svůj každodenní minimalistický rituál: vyčistí si pleť, nanese na ni lehký krém, použije řasenku a lesk na rty. Vlasy si myje dvakrát týdně a na konečky si nanáší olivový olej.

Jak potvrdila modelka Mitzi Peirone kosmetickému blogu Byrdie, italské ženy používají jen jemný makeup, ale zato značková vůně a rtěnka jsou pro ně naprosto nezbytné. A pak dodala: „ženy v mé rodině vždy zdůrazňovaly pravidlo: nech své obočí na pokoji“.

Kvalitní hydratace a 10-15 minut před zrcadlem je vše, co potřebujete, abyste dosáhli přirozeného vzhledu.

4. Čas na uvolnění od stresu

Nezapomeňte na tymián

Bezstarostným životem bella vita předcházíte vráskám, což je také důvod, proč italské ženy září v každém věku.

Ať už je to sklenička Sangiovese po práci nebo hodinová pauza na oběd, udělejte si čas na zpomalení a odpočinek. To je pravé tajemství pomalého stárnutí.

5. La bella figura

Oregano za všech okolností

Nikdy nás nepřestane udivovat, že i s tak vynikajícím jídlem jako je focaccia, mozzarella a těstoviny si italské ženy dokáží udržet skvělou figuru.

Tajemství spočívá v důležitosti tradice la bella figura, která by se dala doslova přeložit jako “krásná figura”. Tato tradice spočívá v tom, že si dáte obzvláště záležet na svém vystupování a chování. Abyste se udrželi ve formě, dělejte to jako Italové: často provádějte lehkou fyzickou aktivitu, jako je chození po schodech, příjemná procházka po jídle nebo prostě chůze obecně.

La bella figura ale znamená víc, než jen péče o fyzický vzhled. Je to celá filozofie a spočívá v tom, že věnujete pozornost detailům, na kterých záleží. Například když si přidáte ke svému outfitu výrazný šátek, pravidelně pečujete o své nehty nebo položíte na stůl kytici květin. La bella figura spočívá také v tom, že uděláte dobrý dojem na ostatní tím, že se k nim chováte laskavě a štědře a že se cítíte dobře ve své vlastní kůži.

Trendy jsou pomíjivé, ale la bella figura tu bude pořád.