Dokonalé čištění pleti


Jaký je nelepší způsob čištění pleti? Jaký druh produktu je nejlepší pro jaký druh pleti a jak bychom si tyto produkty měli nanášet? V tomto článku najdete vše, co potřebujete vědět o účinném odstraňování make-upu a čisté pleti.
Voňavé, svěží a plné chuti banner

Jaký je nejlepší způsob čištění vašich pórů pro váš typ pleti, abyste se mohli pyšnit nádhernou, svěží pokožkou? V tomto článku najdete základní informace o udržitelných metodách čištění pleti bez použití mýdla pro čistou a uvolněnou pokožku.

Jasná volba

Voňavé, svěží a plné chuti banner

Gely, pěny, mléka, čisticí produkty a tonika … stírací nebo oplachovací? Zjistěte základní informace o tom, jak si čistit svou pleť.

Pokud nosíte make-up, opalovací krém nebo denní krém, a hlavně pokud žijete nebo pracujete v rušném městě, je nejlepší si pleť čistit večer. Odstraňte z pleti nečistoty pomocí šetrných a přírodních čisticích receptur, aby vám neucpávaly póry a nezpůsobovaly pupínky či vyrážku.

Čištění pleti po ránu může ale zase být dobrý způsob, jak svou pokožku probudit! A protože je čištění pleti velmi častý rituál, produkty a metody, které používáte, by měly být šetrné k vaší pokožce i k životnímu prostředí.

Suchá nebo citlivá pokožka

Nezapomeňte na tymián
Nezapomeňte na tymián

Pokud musíte ponořit svou tvář do vody, abyste měli pocit, že je vaše pleť opravdu čistá, mějte na paměti, že samotná voda vaši pokožku nevyčistí. Abyste se zbavili přebytečného kožního mazu a důkladně vyčistili svou pleť, potřebujete vodu zkombinovat se speciálními ingrediencemi, určenými na čištění pleti. Není ale potřeba vaši pleť připravit o vzácné a přirozené oleje. Používejte tedy produkty, které respektují přirozenost pleti, zklidňují ji a regenerují.

Čisticí gely se nanášejí masírováním na mokrou pokožku a při kontaktu s vodou se z nich vytvoří krémová pěna. Ráno oplachujte studenou vodou na probuzení a večer teplou vodou na zklidnění.

Micelární voda je skvělou volbou pro důkladné vyčištění mastné nebo smíšené pleti nebo pro odstranění make-upu. Molekuly této receptury jsou rozpuštěné v jemné vodě, přitahují nečistoty a odvádějí je pryč z pokožky. Micelární vodu není nutné oplachovat a je vhodná i na cesty. Odstraňte svůj make-up pomocí micelární vody nanesené na udržitelném (vypratelném a znovu použitelném) vatovém tamponku. Přetřete přes pokožku a máte hotovo.

Nechte mastnou pokožku přes noc dýchat a navraťte jí přirozenou rovnováhu. Pokud máte smíšenou pleť, na suchá místa (například na tváře) naneste lehký hydratační prostředek.

Tipy na chytré čištění

 

-          Vaše tvář se skládá asi ze 40 svalů… a masáž pomáhá uvolnit napětí! Když si tedy nanášíte krém, pěnu nebo gel, zavřete oči a promasírujte si spánky a čelo konečky svých prstů malými krouživými pohyby. Přejeďte prsty lehce z každé strany nosu nahoru a směrem ven k lícním kostem.

-          Nezapomeňte si vyčistit i oblast obočí, pod ušními lalůčky, kolem záhybů nosu a pod bradou.

-          Zkuste si vyrobit domácí peeling tak, že smícháte čisticí gel a cukr nebo odstraňte čisticí mléko pomocí mušelínového ubrousku.

Růžový polibek

Růžový polibek

Domácí pohoda s bazalkou

Voda z organické růže damašské ve všech přípravcích N.A.E. na čištění pleti nejenže zanechá Vaši pleť příjemnou a zregenerovanou, ale také potěší vaše smysly svou jemnou, povzbuzující i uvolňující, růžovou vůní. Je to skvělý způsob jak zahájit svůj den, nebo noc!