Přírodní. Autentické. Ekologické.


Organická kosmetika je plná přirozené rostlinné síly, veganská, šetrná k pokožce i k životnímu prostředí a neskutečně krásně voní. Máme tisíce důvodů, proč bychom všichni měli přejít na kosmetiku, která má certifikované organické složení.
Voňavé, svěží a plné chuti banner

Jsme si čím dál tím více vědomi dopadu, který má naše nakupování na životní prostředí (a tím pádem také na náš život). A produkty pro osobní péči nejsou žádnou výjimkou. Ve skutečnosti je to ještě důležitější, abychom si kupovali krémy, čisticí produkty, oleje apod., které jsou přírodní, udržitelné a organické, protože přicházejí do přímého kontaktu s naší pokožkou. Přírodní ingredience, jako je ovoce, květiny a bylinky, mají neskutečně krásnou vůni a jsou šetrné k pokožce i naší planetě, a tak jsou ještě více neodolatelné. Je na čase, abychom se probudili a začali se více starat o svou krásu i ekosystém!

Certifikace udržitelnosti

Potted rosemary sitting on a wooden table

Mnoho produktů, které se dnes na trhu nabízejí, je propagováno jako přírodní nebo organické, aby přilákaly zákazníky, kteří se čím dál tím více zajímají o dopad na životní prostředí a o to, jaké ingredience si nanášejí na svou pokožku. Jak si ale můžeme být jistí, že toaletní a kosmetické produkty, které si kupujeme a používáme, jsou opravdu čisté a etické? Důkaz spočívá v certifikaci.

Hledejte certifikaci COSMOS Natural a COSMOS Organic. Certifikaci COSMOS Natural získávají produkty, které odpovídají standardům pro kosmetiku přírodního původu, geneticky nemodifikovanou a přísně hlídanou za účelem zajištění hygieny, rozložitelnosti a striktních limitů na případný obsah toxinů. Certifikace COSMOS Organic jde ještě o krok dále a vyžaduje, aby produkty obsahovaly určité procento organických ingrediencí.

Tyto certifikační orgány jsou také důkladně kontrolovány buď mezinárodní službou pro organickou akreditaci (International Organic Accreditation Service) nebo státem uznávanými organizacemi.

Fanoušci N.A.E. tak mohou mít jistotu, že jejich produkty jsou o krok napřed. Veškeré produkty této značky pro péči o pleť a tělo obsahují 97-99 % přírodních ingrediencí a jsou přírodní, veganské a organické, čímž si vysloužily vzácné označení ECOCERT® – COSMOS ORGANIC.

Přirozená krása

Domácí pohoda s bazalkou

V duchu filozofie La Bella Vita Italové již po celá staletí využívají darů přírody. Jejich znalost bylinek, květin, ovoce a zeleniny se předává z generace na generaci a stala se součástí italského tradičního zahradnictví, gastronomie a produktů, díky kterým vypadáme krásně a cítíme se skvěle.

Síla rostlin

Potted rosemary sitting on a wooden table

Krémy, mléka, gely a oleje obsahují ingredience, které vycházejí z přírodních rostlin a mají jejich účinky. V každém produktu N.A.E. jsou smíchány dvě ingredience inspirované Itálií, což znamená, že si můžete vychutnat dvojnásobné výhody s posílenou účinností. Některé organické ingredience dodávají hydrataci, jiné jsou zas přirozeně zklidňující. Kromě toho mnoho z nich má nádhernou uvolňující či povzbuzující vůni. Síla rostlinného světa nezná hranic - vše, co je dobré pro pokožku, lze vypěstovat v italských zahradách! Dává smysl využívat všech těchto přirozených vlastností v produktech, které jsou příjemné, krásně voní a neničí životní prostředí.

Transparentní označení

Domácí pohoda s bazalkou

Jak se tedy můžeme vědomě přiblížit používání přírodních, organických, veganských a udržitelných kosmetických produktů?

1.      Zkontrolujte etiketu výrobku - pokud je na ní logo certifikace ECOCERT® COSMOS ORGANIC, pak si můžete být jisti, že byl výrobek důkladně zkontrolován, že vyhovuje požadovaným standardům.

2.      Značky, které se snaží vyrábět své produkty z co možná nejvíce přírodních ingrediencí, jako je N.A.E., uvádějí na svých lahvích a tubách konkrétní procenta, například: 97 % složek přírodního původu.

3.      Podívejte se do seznamu ingrediencí - pokud výrobek obsahuje organické ingredience, je to u nich přímo uvedeno, nebo je u nich hvězdička, která vede k poznámce pod čarou uvádějící, že tyto konkrétní ingredience jsou organické.

4.      Značky a výrobky mohou získat označení “veganský výrobek” jen pokud nepoužívají živočišné deriváty a netestují na živých tvorech. Výrobky, které obsahují živočišné deriváty, to musejí jasně uvést. Buďte tedy šetrní k naší krásné fauně a hledejte výrobky, označené jako veganské.

5.      A nezapomínejte na obal! Zjistěte si, zda vaše oblíbená značka bere udržitelnost vážně. Tuby značky N.A.E. jsou například vyrobené z cukrové třtiny - 100% rostlinného a obnovitelného materiálu.

Produkty N.A.E. Naturale Antica Erboristeria pro péči o pleť i tělo jsou skvělým příkladem opravdu čisté krásy. Hýčkejte se a pomozte nám chránit naši planetu!