Síla rostlin: tři superhrdinové ze světa rostlin, které si vaše tělo rozhodně zamiluje


Dodejte své pokožce, vlasům a tělu živiny díky síle rostlinných výtažků a organických rostlinných ingrediencí obsažených v přípravcích N.A.E.
Voňavé, svěží a plné chuti banner

I když jsou některé tradičně spojované spíše s vařením, jako například tymián nebo olivový olej, s vaší pletí dokážou udělat hotové zázraky.

Tyto dary přírody, vypěstované a políbené středomořským sluníčkem, jsou důvodem, proč ze sebe italské ženy vyzařují klasickou, nadčasovou krásu. A sklenička červeného vína občas také neuškodí.

Minimálně 97 % ingrediencí v přípravcích N.A.E. je přírodního původu a veškeré výrobky značky N.A.E. mají certifikované organické složení. S těmito rostlinami jste se pravděpodobně již setkali v kuchyni. Nyní se můžete dozvědět, proč N.A.E. tyto organické ingredience používá ve svých přípravcích.

1. Tymián a rozmarýn

Voňavé, svěží a plné chuti banner

Tymián a rozmarýn nejsou vhodné jen do oblíbených italských pokrmů. Obě tyto bylinky mají dlouhou historii v přírodní medicíně i kosmetice. Již starověcí Římané je používali například na podporu trávení.

Aromatický tymián je známý pro své čisticí vlastnosti a je účinný v boji proti bakteriím způsobujícím zápach. Římané to věděli a používali jej na osvěžení vzduchu v místnostech. Tymián také symbolizuje odvahu. Ve středověké Evropě dávaly ženy rytířům dary, které obsahovaly snítku tymiánu na dodání odvahy.

Tymián i rozmarýn jsou známé pro svou svěží vůni a jsou obsaženy v přípravcích produktové řady Freschezza. Osvěžující sprchový gel povzbudí vaše tělo a jemně vyčistí vaši pokožku. Vyjdete ze sprchy a budete mít pocit, že jste se právě prošli jednou z italských organických bylinkových zahrad.

V kosmetických přípravcích tymián přirozeně reguluje tvorbu kožního mazu, ale je také bohatý na esenciální oleje, které zabraňují pokožce ve vysychání. Je proto skvělou ingrediencí do produktů pro ty, které trápí mastná pleť.

Rozmarýn je pak známý tím, že čistí pleť. Tato bylinka byla pro Římany posvátná a dnes vám může pomoct tónovat a povzbudit unavenou pleť. Co se týče dalších využití, Římané z rozmarýnu vytvářeli bylinné tonikum, nejspíš na podporu trávení.

Tip na výrobu úžasné domácí italské masky na vlasy s rozmarýnem a olivovým olejem.

1.      V hrnci smíchejte půl šálku sušeného rozmarýnu a půl šálku italského olivového oleje a 5 minut zahřívejte na středním plameni. Dejte si pozor, aby se ingredience nevařily.

2.      Vypněte hořák a nechte směs 20 minut odstát, aby olej z rozmarýnu nasákl co nejvíce prospěšných složek.

3.      Poté ze směsi rozmarýn zceďte a samotný olivový olej si naneste na suché vlasy. Vlasy v masce zabalte do sprchovací čepice a nechte 20 minut působit.

4.      Nakonec si vlasy umyjte šamponem, nechte uschnout na vzduchu a vychutnejte si svou novou hladkou a hebkou hřívu.

Podobné výrobky z řady Freschezza

Tato osvěžující řada obsahuje sprchový gel, tuhé tělové mýdlo a deodorant.

2. Růže

Domácí pohoda s bazalkou
Čerstvé růžové a bílé růže rostoucí v italské zahradě

Růže jsou oblíbené především pro svoji krásu a vůni. Již po celá staletí nejenže zkrášlují obydlí a obohacují básně svou symbolikou lásky a romantiky, ale také se používají v tradiční medicíně pro svou schopnost podporovat trávení a pro své uvolňující a povzbuzující účinky.

N.A.E. používá vodu z organické růže damašské ve své čisticí řadě Purezza pro její tónovací a zklidňující účinek. Růžová voda může pomoct zklidnit podrážděnou pokožku, hojit jizvy a popáleniny, zlepšit vaši náladu a ulevit od bolesti hlavy. Růžová voda je daleko šetrnější než koncentrovaný růžový esenciální olej a přestože některé vody tento olej obsahují, je vodou zředěný, takže je méně intenzivní.

Šetrné receptury produktů N.A.E. vaši pokožku zanechají hebkou a s jemnou vůní růží. Nechte se produkty Purezza přenést do luxusních italských růžových zahrad v Římě a Florencii!

A růže není jen skvělá pro vaši pleť, ale dokáže také zázračně podpořit váš imunitní systém, snížit stres a zlepšit trávení. Vyzkoušejte náš domácí růžový čaj a pozorujte, jak na vás zapůsobí.

Snadný domácí čaj z čerstvých růžových lístků

1.      Opláchněte 1,5 šálku čerstvě natrhaných růžových okvětních lístků vlažnou vodou, abyste z nich odstranili veškerou špínu. Pozor: používejte jen růže z domácí zahrádky, abyste se vyhnuli pesticidům. Jinak můžete také nahradit čerstvé růžové lístky sušenými.

2.      Do malého hrnce dejte růžové lístky a 3 šálky vody. Nechte na středním plameni vařit asi 5 minut, dokud se lístky neodbarví. Občas promíchejte, aby se všechny látky z lístků mohly uvolnit do vody.

3.      Vypněte hořák a nalijte do šálků. Můžete osladit medem nebo si čaj vychutnat neslazený.

Podobné výrobky:
Produkty na čištění pleti Purezza